De KlittUband met zangeres Belinda van Diessen.
De KlittUband met zangeres Belinda van Diessen. Foto: Aline Fotografie

Belinda speelt thuis

Het kan wel twintig jaar geleden zijn dat ze voor het laatst in Het Cafeetje te horen was. 'Of ik moet wat vergeten zijn', maar zaterdag speelt Belinda van Diesen een 'thuiswedstrijd'. Met de KlittUband uit Den Helder.

Van Diesen mag rustig een oudgediende genoemd worden in het Texelse bandjescircuit, zo blijkt tijdens het gesprek, waarbij namen als de Van Beurden Bluesband, Expreszo en Nothing to Loose over tafel gaan en festivals als Texelpop en Strenderpop. Met Ger Schäfer speelde ze op het jazzfestival in Montreux en tien jaar lang was ze een van de leadzangeressen van Big Band Texel. Maar liever dan terugblikken, kijkt Van Diesen vooruit. 'We zijn momenteel met twee bands druk bezig repertoire op te bouwen, dus daar gaan heel wat uren in zitten.' Om de week repeteert ze in Den Helder met de KlittUband, een groep die al een flink aantal jaren aan de weg timmert in Den Helder en omstreken. Eerder was Van Diesen al samen met de groep te horen tijdens het Bluesfestival van 2011. Wisselingen in de bezetting maakten dat ze nu als vaste zangeres is verbonden aan de band, die verder bestaat uit slagwerker Peter Koole, gitarist Wiebo Bruinsma, toetsenist Gerard Hoekmeijer en gitarist bassist Erwin Koole. De band speelt covers in de stijlen blues, rock en soul. Daarnaast is Van Diesen bezig met een nieuwe Texelse band, die voorlopig de naam Switch heeft gekregen. Daarin zingt ze samen met Marije Schoo, maar ook de andere bandleden zijn geen onbekenden in de Texelse rockscene. De zevenmansformatie bestaat naast de beide zangeressen uit Sil van Dijk, Wim Boer, André Smit, Ron de Vries en Ad Harman. 'Nu spelen we nog covers, maar het is zeker de bedoeling ook met eigen werk te komen', vertelt Van Diesen. Of dat al tijdens de eerste optredens gaat lukken, is de vraag, maar de band is te horen tijdens Struûn, op een van de podia in het centrum van Den Burg, en op 21 december in Oosterend. 'Het is goed dat in Het Cafeetje weer meer aan optredens wordt gedaan', zegt de uit Oosterend afkomstige Van Diesen, 'dat werd toch wel gemist.' Het optreden van de KlittUband begint om 22.15 uur, de toegang is gratis.

Themabijeenkomst over mantelzorg

De maandelijkse themabijeenkomsten van Welzijn Texel gaan de komende weken over mantelzorg.

Texels Welzijn wil mantelzorgers ondersteunen als zij zelf iets nodig hebben. Maar wie zijn de Texelse mantelzorgers en zien ze zichzelf eigenlijk wel zo? Waar maken ze zich zorgen over en aan welke ondersteuning hebben zij behoefte? Daarover gaat de themabijeenkomst die gehouden wordt in 't Skiltje (woensdag 13 november van 14.00 tot 15.00 uur), De Bijenkorf (donderdag 14 november, 10.00 uur), De Hof (woensdag 27 november, 10.30 uur), Eierlandsche Huis (maandag 9 december, 10.00 uur), De Waldhoorn (dinsdag 10 december, 10.00 uur), De Wielewaal (maandag 18 december 10.30 uur).