Texel'94 bekert verder in de zaal

Om verder te komen in de beker moest het zaalvoetbalteam van Texel'94 zien te overleven in een lastige poule met twee gerenommeerde tegenstanders. Maar na twee uitzeges op rij is het team zeker van de volgende ronde.

Eerst werd Zeemacht 2 eenvoudig opzij geschoven en vrijdag moest koploper De Ruif van de topklasse het onderspit delven tegen een ontketend Texel'94. De wedstrijd in Warmenhuizen begon met de nodige personele problemen, want zowel Pim de Lugt als Pieter Jan Eelman moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Toch werd met een goed gevoel de oversteek gewaagd want enkele dagen daarvoor had Texel'94 Zeemacht al op een 2-6 nederlaag getrakteerd. De Ruif trapte af met vier wissels en liet zich in de beginfase verrassen door een venijnig Texel'94. Ruben Duinker bracht al vroeg in de wedstrijd zijn team op voorsprong door met zijn 'verkeerde' been de bal hard langs de doelman te schieten. Joren Bakker volgde niet veel later bijna het voorbeeld van zijn aanvoerder, maar raakte de paal. Texel'94 was de betere ploeg. De Ruif koesterde het balbezit maar kon geen enkele kans creƫren. Joren Bakker verdubbelde op aangeven van loopwonder Jesper Arkenbout de score door in de tiende minuut de bal van dichtbij binnen te tikken: 0-2. Nadat Bakker zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong had geschoten, moest doelman Ali Smit voor de eerste keer in actie komen. Vlak voor de wissel schoot Dennis Daalder een prachtige aanval op schitterende wijze binnen en bracht de ruststand hiermee op 0-4. Texel'94 moest het de bijna gehele tweede helft zonder wissel doen omdat Lesley Koning eigenlijk niet verder kon. Maar hij verbeet de pijn en bleef op de bank beschikbaar voor een eventuele wissel. Texel'94 kon de score verder uitbouwen toen halverwege de tweede helft Dennis Daalder de bal hoog in het dak van het doel schoot en de bekerzege definitief veilig stelde. Texel'94 leunde achterover en vertrouwde op doelman Smit die in blakende vorm verkeerde. Maar zelfs hij kon niet verhinderen dat De Ruif in de slotfase nog iets terug kon doen. Met nog zeven minuten te spelen, maakte dit team de eretreffer en vlak voor tijd vloog de bal via de rug van Ruben Duinker langs de verbouwereerde Smit. Hiermee kwam de eindstand op 2-5. Vrijdag speelt de ploeg van Martijn de Veij en Wim Koorn weer een belangrijke thuiswedstrijd als medekoploper Zwaag op bezoek komt. Texel'94 heeft op voorhand drie verliespunten minder dan de bezoeker. Maar ook al is een puntendeling voor Texel'94 acceptabel, de ploeg zal daar geen genoegen mee nemen. De aftrap is om 19.20 uur.