'Wijzig Planet Texel'

Planet Texel moet zich niet bezighouden met de actualisatie van de Nota Recreatie en Toerisme en een nog te houden brede discussie over het plan Mooi Texel van de gemeenteraad.

Dat stelt Texels Belang in een amendement dat woensdagavond aan de orde komt in de commissievergadering over de begroting van de gemeente. In de begroting wordt meermalen verwezen naar de uitkomsten die uit Planet Texel moeten gaan komen.

Volgens TB zou dat project zich moeten beperken tot het onderwerp mobiliteit (in verband met een nog op te stellen Mobiliteitsvisie) en onderzoek naar niet-ruimtelijke kernwaarden. De partij vindt er nu zaken op gebied van toerisme en recreatie worden overgedaan. 'Daarvoor is toekomstig beleid vastgelegd in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, het Beeldkwaliteitsplan en de notitie 'De Texelse Maat'.

Volgens TB zijn de werkzaamheden van de Internationale Architectuur Biƫnnale Rotterdam (de organisatie achter Planet Texel) in strijd met het uitgangspunt terughoudend te zijn in het gebruik van externe adviesbureaus. Wat TB betreft wordt de opdracht van het college aan Planet Texel alsnog gewijzigd, inclusief het budget van een ton dat voor Planet Texel beschikbaar is gesteld. 'Dit zou een besparing kunnen opleveren.'