De Marels wint in laatste seconde

De Marels voert ook na de zesde competitieronde nog steeds de ranglijst aan. In de laatste seconde van de wedstrijd werd ook Noordkop verslagen.

Uit eerdere uitslagen bleek al dat Noordkop een gelijkwaardige tegenstander zou zijn. Ook vorig seizoen was dit team Angstgegner, maar De Marels was aardig gegroeid en ging vol goede moed van start. Coach Venneker kon gelukkig over een wissel beschikken, zodat zijn spelers af en toe even konden rusten. Van begin tot eind was het een puntje-puntje-wedstrijd, in het eerste kwart gingen de scores van 10-10 naar 21-20. Wel werden aan beide kanten veel fouten gemaakt, wat weer vrije worpen tot gevolg had, waar dan weer de helft van werd gemist. Omdat dit aan beide kanten gebeurde, had het echter geen grote gevolgen voor de stand. De Marels toonde veel passie en teamwork, en de absolute wil om niet te verliezen, wat vooral tot uiting kwam in het laatste kwart. Na in het derde kwart een kleine voorsprong te hebben genomen (30-34), moest in het vierde kwart alle energie worden aangeboord om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Center Stefano Paulus werd met vijf persoonlijke fouten naar de kant gestuurd, maar de rest van het team zette alles op alles en vocht als een leeuw. In de laatste minuut stond het daarmee op 40-41. Binnen de minuut ging de score van 40-41 naar 42-41 naar 42-43. Tien seconden voor tijd stond het 44-43, maar op het allerlaatste moment wist Zino Tanod nog de winst veilig te stellen door 44-45 te scoren. Deze week speelt De Marels thuis.