G-team verslaat

koploper Berdos

Het G-team van Texel'94 heeft zaterdag in een thuiswedstrijd gewonnen van koploper Berdos uit Bergen.

Berdos is een fysiek sterke ploeg met over het algemeen wat oudere spelers, die tot nu toe alle wedstrijden in winst had omgezet. Texel'94 miste vier spelers, waaronder de gebroeders Willy en René Bakker. Dit wetende speelde de ploeg met een versterkt middenveld en kregen de spelers de opdracht om veel te combineren en niet de persoonlijke duels op te zoeken. Direct na de aftrap nam Texel het heft in handen en met goed positiespel werd Berdos onder druk gezet. Na twaalf minuten viel het eerste doelpunt. Na een knappe aanval wist Pepijn van de Werve de bal achter de oudste actieve keeper van Nederland (74 jaar) te werken. Texel ging nu helemaal los en overspeelde Berdos volkomen. Nog voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-0 zonder dat Berdos zelfs maar tot een goede aanval wist te komen. Na rust stroopte Berdos de mouwen nog eens op om niet helemaal afgedroogd te worden. Dit lukte maar gedeeltelijk. Nadat Ricardo Blom 5-0 had gescoord, kwam Berdos voor de eerste en enige keer in deze wedstrijd tot een goede aanval en wist de spits het eredoelpunt te maken. Maar Texel versnelde weer en Berdos had het aan de uitblinkende keeper te danken dat het geen uitslag met dubbele cijfers werd.