De Kikkertstraat aan het einde van De Cocksdorp.
De Kikkertstraat aan het einde van De Cocksdorp. Foto: Henk Leyen

Cocksdorp hunkert zachtjesaan naar herinrichting Kikkertstraat

De Cocksdorp wordt 'gekke Henkie' als het weer tot uitstel van herinrichting van de Kikkertstraat zou komen. Dat stelde Erwin van der Linde woensdag tijdens het bezoek van het college aan het dorp.

De herinrichting, waar al jaren over wordt gesproken, staat voor het najaar van 2014 op de planning. Er ligt een aanvraag bij de provincie voor financiering en het staat in het investeringsplan van de gemeente. In De Cocksdorp zijn ze echter wat voorzichtiger geworden, omdat de herinrichting al sinds 2008 wordt verschoven.

Volgens Van der Linde wordt de straat er intussen niet beter op. Hij hield een pleidooi het deze keer tot een goed eind te laten komen. Tijdens de avond in het Eierlandsche Huis klonk ook het verzoek aan de gemeente om nutsbedrijven op tijd leidingen te laten vervangen.

De Cocksdorp ziet de bui al hangen dat de Kikkertstraat anders straks na herinrichting meteen weer open moet voor graafwerkzaamheden. Gerrit Berkelder, hoofd van de afdeling Leefomgeving (voorheen Gemeentewerken) zei zijn best te doen het allemaal in de greep te houden.