Nominatie Texel

Energie Award

Texel is genomineerd voor de Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving. De twee andere Noord-Hollandse gemeenten zijn Blaricum en Haarlem.

Het Servicepunt Duurzame Energie reikt de Noord-Hollandse Energie Awards uit tijdens het Bestuurlijk Congres op 14 november. Hiermee zet het Servicepunt inspanningen en resultaten van gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje. Nevendoel is andere gemeenten en partijen in de provincie te inspireren en motiveren om deze koplopers te volgen. Er zijn awards te vergeven in drie categorieën. De twee zijn Duurzame Energieproductie (genomineerden: Alkmaar, Hollands Kroon en Purmerend) en de Ambitie Award (regio Amstelland-Meerlanden, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Medemblik). Gedeputeerde Jaap Bond reikt de awards uit in het AFAZ Stadion in Alkmaar.

Vanuit verschillende bestuurslagen wordt gewerkt aan ambities en doelstellingen voor een duurzaam gebouwde omgeving. Het Rijk maakte afspraken in de Lokale Klimaat Agenda en het onlangs afgesloten Energieakkoord van toepassing. In Noord-Holland hebben provincie en gemeenten vorig jaar de nieuwe provinciale Energieafspraak 2012-2016 ondertekend.