CarenZ, één van de artiesten op Struûn, op 22, 23 en 24 november.
CarenZ, één van de artiesten op Struûn, op 22, 23 en 24 november. Foto: Archief Texelse Courant

Eerste namen van Struûn bekend 

Het nieuwe driedaagse Texelse evenement Struûn, in het weekend van 22, 23 en 24 november in Den Burg, krijgt steeds meer gestalte. Het programma bevat volop variatie, zo blijkt uit de eerste namen die de organisatie nu bekend heeft gemaakt.

Tot de definitieve 'line up' behoort CarenZ, een van oorsprong Texelse zangeres met een stem als een nachtegaal. Andere namen die de organisatie bekend heeft gemaakt zijn onder andere de Texelse bands Sinner, Jugbros en Gone to the Beach. Tijdens het festival zal rockband Sinner de nieuwe cd promoten. Jugbros is al jarenlang een begrip op Texel en weet met z'n bluessongs altijd de juiste snaar te vinden. Gone to the Beach staat bekend om fraaie covermuziek, eigen nummers en is veelgevraagd op het eiland. Liefhebbers van moderne koorzang en ouderwetse zeemansliederen komen ook aan hun trekken. Op het programma staan optredens van het Popkoor Texel, het Jazzkoor en het populaire Oudeschilder Visserskoor. Ook op cabaret- en theatergebied staat tijdens Struûn het nodige te gebeuren. Het exacte speelschema, met bijzondere acts, komt snel naar buiten. De jeugd komt eveneens ruim aan bod. Zo heeft de organisatie zanger Polle gestrikt. Met zijn lied 'Music in my heart' was hij halve finalist van het Junior Songfestival 2011. Voor de allerkleinsten is er een optreden van Blup, een poppentheater van grote klasse. Tijdens Struûn zal op de Groeneplaats in Den Burg een grote tent van 400m2 verrijzen, waar alle jeugd zich kan uitleven. Naast een springkussen is er bijvoorbeeld ook een wedstrijd op Play Stations. De winnaar krijgt een echte Play Station.

De komende weken zal Struûn alle artiesten presenteren. De laatste handtekeningen worden deze dagen gezet om enkele bands, die volgend jaar naar Sommeltjespop (De Waal) komen, definitief naar Texel te krijgen. De organisatie is ´super trots om straks een band van nationale bekendheid in haar programma te hebben. Het nieuwe gratis evenement Struûn Texel biedt een veelzijdige vooruitblik op het komende jaar. Op diverse locaties in het centrum van Den Burg beleeft men wat er in 2014 te doen is op gebied van muziek, theater, cabaret, cultuur, duurzaamheid, eten en drinken.