Gratis concert Luchtmachtorkest 

In het kader van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Militaire Luchtvaart verzorgt het Luchtmachtorkest op 21 november een gratis concert in schouwburg De Kampanje in Den Helder.

Aan de 'Ode aan 100 jaar militaire luchtvaart' wordt meegewerkt door vocalisten Esther Hart en Rolf Koster, het concert heeft de vorm van een reis door de tijd en wordt ondersteund met filmbeelden, die voor een deel niet eerder werden vertoond. Op het programma staat muziek uit An Officer and a Gentleman, Soldaat van Oranje, Mission Impossible en Topgun. De gratis toegangskaarten (maximaal vier per persoon) zijn vanaf cvrijdag 25 oktober af te halen bij de schowburg.

Radio Texel online

Aan de vooravond van het jubileumjaar heeft Radio Texel een nieuwe website in gebruik genomen. De site geeft niet alleen informatie, maar biedt ook de mogelijkheid programma's te beluisteren. Het e-mailadres van de omroep is veranderd in info@radiotexel.nl.

Kerstmarkt

In Oosterend is de marktcommissie alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Kerstmarkt, die dit jaar voor de twaalfde keer wordt gehouden en wel op zaterdag 14 december. De markt trekt altijd veel bezoekers door het knusse karakter in de straatjes rond de Maartenskerk. Er zijn nog kramen beschikbaar, aanmelden kan via email info@supermarkttexel.nl. De markt duurt van 15.00 tot 20.00 uur.

Rommelmarkt

Met het oog op Sinterklaas wordt zaterdag 2 november van 9.00 tot 14.00 uur in de Witte Burcht een rommelmarkt gehouden.

Dansavond

In dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend wordt zaterdag 26 oktober een stijldansavond gehouden. Deze begint om 21.00 uur, de toegang bedraagt €1,-. Het meenemen van eigen dansmuziek wordt op prijs gesteld.

Actie met appeltaart

Onder het motto 'Een appeltje voor Oeganda' verkochten Sara Koopsen Imme Hottentot dinsdag zelfgebakken appeltaart op het Appeltaartenfestijn bij Landgoed De Bonte Belevenis. Met de opbrengst willen ze in juli en augustus vijftien dagen vrijwilligerswerk doen in dit Afrikaanse land.