kort

Eilandfestival

in De Koninghal

In de Burgemeester De Koninghal wordt zaterdag 2 november het Eilandfestival 2013 gehouden, waaraan wordt neegewerkt door Excelsior, KTF en DEK.

Ook wordt medewerking verleend door de malletband van Excelsior (de voormalige drumband) en het seniorenorkest van de gezamenlijke verenigingen. Het programma belooft een mengeling van prettig in het gehoor liggende arrangementen en composities voor het wat meer geoefende oor. De avond wordt georganiseerd door het Contactorgaan voor Zang en Muziek en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Sportinstuif

Ruim 50 kinderen deden dinsdag mee aan de Sportinstuif in sporthal Ons Genoegen. Zij maakten kennis met verschillende sporten, zoals karate, tchoukbal, unihockey, volleybal en tennis. In de pannaboarding werden wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Ook konden zij zich uitleven op de tumblingbaan van GVT.

Workshops fotografie

Op uitnodiging van Texels Welzijn verzorgt Peter Ampt komende maanden drie workshops fotografie, bedoeld voor iedereen die zijn fotowerk wil verbeteren. Er wordt vooral gelet op kijken en compositie. De thema's zijn landschappen, mensen en natuur. Een workshop bestaat uit drie wekelijkse bijeenkomsten, deelname kost €10,- per workshop. De eerste serie gaat van start op 6 november, de tweede op 4 januari en de derde p 9 januari. De bijeenkomsten worden gehouden in de Buureton in Den Burg, op woensdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Ouderraad OSG

De ouderraad van OSG De Hogeberg houdt dinsdag 29 oktober jaarvergadering.

Naast de bestuurlijke agendapunten worden drie workshops gegeven, over de werking van computerprogramma Magister, de functie van het Centrum voor Jeugd en Gezin en over het veranderproces dat momenteel binnen de school gaande is. De vergadering wordt gehouden in het gebouw aan de Haffelderweg en begint om 20.00 uur.

Diabetesfonds

Het Diabetesfonds houdt van 28 oktober tot 2 november de jaarlijkse collecte. Collectanten kunnen zich aanmelden via www.diabetesfonds.nl.

Van Tunen signeert

Jan van Tunen presenteert en signeert zaterdag 26 oktober vanaf 14.30 uur zijn verhalenbundel 'Waar gebeurd' bij Nauta Boek in de Parkstraat.

Eilandcompetitie
Tevoko volleybal

Programma dinsdag 29 oktober

Veld A
19.45 NIOZ 1-Warmmop Paal 28/K
20.30 TM-Paal 28/K NIOZ 1
21.15 Jumbo-Leo TM
22.00 Kobeko-Autocentrale Leo

Veld B
19.00 NIOZ 2-NIOZ 3 Bonte belevenis
19.45 Bonte belevenis-Wessels O! NIOZ 3
20.30 Rabo-Bliksemteam Wessels O!
21.15 Ecomare-PFB Bliksemteam
22.00 RAB-Falcon Ecomare

Veld C
19.00 Expotise-Kapper De Waal
19.45 Otto's-De Waal Expotise
20.30 Bar S-Tevoko O Otto's
21.15 Timmer's-De Rog Tevoko O


Wedstrijdleiding Expotise en Evelien (tel. 310096)