Vroege Vogels live op radio vanaf Texel

Het radioprogramma Vroege Vogels wordt zondag 27 oktober live vanuit Ecomare uitgezonden.

In het programma wordt de eerste Jan Wolkers Prijs uitgereikt. Dat is een prijs die door Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant in het leven is geroepen.

De prijs wordt uitgereikt aan de schrijver van het beste natuurboek van Nederland. Het is ook een hommage aan de in 2007 overleden schrijver die sinds 1981 op het eiland woonde en in 2006 tot ereburger van Texel werd benoemd.

Er zijn vijf genomineerden: Rob Bijlsma (Mijn roofvogels), Marga Coesèl (Wanhoop nooit aan vooruitgang - brieven van Jac. P. Thijsse), Simon van der Geest (Spinder), Theo Peeters (De Nederlandse bijen) en Koos van Zomeren (Het verlangen naar de hazelworm).

De boeken zijn uitgekozen door een jury met daarin Karina Wolkers, Johan van de Gronden (WNF), Jean-Pierre Geelden (Volkskrant) en Joost Huijsing (Vroege Vogels). Ze maakten een selectie uit ruim 180 boeken over de natuur die volgens Vrogege Vogels varieerden van wetenschappelijke werken tot kinderboeken, romans en veldgidsen. Het programma wordt zondag van 8.00 tot 10.00 uur uitgezonden op Radio 1.