VVV gaat niet meer naar Vakantiebeurs

De VVV slaat in 2014 de Vakantiebeurs in Utrecht over. Dat heeft directeur Wouter de Waal desgevraagd laten weten.

Volgens De Waal kunnen tijd en energie effectiever worden besteed. De ervaring heeft volgens hem geleerd dat bezoekers van de beurs meer voorkeur hebben voor verre bestemmingen dan een bestemming dichtbij huis. 'Je ziet niet alleen een afname van Nederlandse bedrijven, maar er haken ook regio's af. Zeeland komt er al jaren niet meer.' Volgens De Waal is de beurs niet alleen tijdsintensief, maar kost het ook de nodige reis- en verblijfkosten.

Aanwezig zijn om mensen te interesseren voor de digitale nieuwsbrief over Texel is volgens De Waal niet per sé meer nodig. 'Via vermeldingen in digitale nieuwsbrieven van andere organisaties kun je tegenwoordig ook goed anderen bereiken.' Door de jaren heen gingen regelmatig Texelse ondernemers mee naar Utrecht, maar de meerwaarde voor hen individueel was ook niet altijd groot. Het besluit niet meer naar de Vakantiebeurs te gaan, werd genomen na overleg met de afdeling marketing en een lid van de Raad van Advies over de te maken keuzes in media. De Waal wijst erop dat een stand op een beurs nog steeds lonend kan zijn. 'We zijn laatst op de 50PlusBeurs geweest en daar hebben we het leuk gedaan. Daar hebben we de campagne dat je zo op Texel bent gekoppeld aan de verkiezing tot beste Nederlandse fietsregio in 2013 door de Stichting Landelijk Fietsplatform. Mensen die een bon met hun gegevens invulden, kregen van ons een zadelschaap mee (zadelhoes in de vorm van een schapenkop, red) en daar was veel belangstelling voor.'

Mocht het niet aanwezig zijn op de Vakantiebeurs anders uitpakken dan ingeschat, dan kan volgens De Waal voor de volgende beurs in 2015 altijd nog een ander besluit worden genomen.

Texelfondspodium

In de aankondiging over het Texelfondspodium op dinsdagavond 29 oktober, met voordrachten over kwaliteitsverbetering van de Texelse samenleving, ontbrak de locatie. Het is in de Hollebol en begint om 20.00 uur.

Arnold Heertje

De lezing die professor Arnold Heertje op 7 november verzorgt bij de OSG ibegint om 19.15 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Belangstellenden moeten zich van te voren aanmelden via 312696 of welzijn@texelswelzijn.nl.