Runner, Runner, over de wereld van het online gokken, speelt zich af op Costa Rica.
Runner, Runner, over de wereld van het online gokken, speelt zich af op Costa Rica. Foto:

De rijkdom en ambities van online gokken

In Cinema Texel is deze week Runner, Runner te zien, over de onbeperkte rijkdom en grenzeloze ambities in de miljardenindustrie van het online gokken.

Door een onwaarschijnlijke wending in het verhaal belandt student Richie, die zijn studie aan Princeton betaalt met winst uit online poker, in de wereld van het online gokken. Hij wordt door Ivan Block, eigenaar van de pokersite, in dienst genomen als 'runner', om duistere klusjesop te knappen als het intimideren van concurrenten en het omkopen van politieagenten. Het daadwerkelijke runnen van een pokersite blijft echter onderbelicht, net zoals de intriges rond Rebecca, de voormalige vriendin van Block, die maar niet tussen beide mannen lijkt te kunnen kiezen. Zelfs Costa Rica, de plek waar het allemaal gebeurt, komt niet erg prominent in beeld.

Cinema Texel houdt woensdag 20 november weer een LadiesNight, met de voorpremiƩre van Mannenharten, een romantische komedie over mannen die hun hart achterna lopen. In de foyer staan ter gelegenheid van ladiesnight kraampjes opgesteld met beauty en welness. Bezoekers die op tijd komen, krijgen een welkomstdrankje. Het volledige filmprogramma is te vinden de agenda elders in deze krant en via www.texelagenda.nl.