Nederland Leest

Godfried Bomans

In het kader van de actie Nederland Leest verzorgt Arthur Oosterbaan donderdag 31 oktober een lezing in de bibliotheek aan de Drijverstraat.

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van 'Erik, of het klein insectenboek' van Godfried Bomans. Het boek vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom, die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed instapt en zo in de wereld van de insecten terechtkomt. Daar ontdekt hij dat het verschil tussen mensen en insecten niet zo heel groot is. Alle volwassen leden van de bibliotheek krijgen een gratis exemplaar van het boekje, waarvoor Midas Dekkers een lofrede schreef. Oosterbaan gaat in op het boek en de daarin beschreven insecten van de Wollewei. De lezing begint om 20.00 uur, de toegang bedraagt €5,-. Leden van de bibliotheek betalen €3,50. Nederland Leest wordt afgesloten met een discussie-avond, die onder leiding staat van Jaap Dros. Deze wordt gehouden op woensdag 20 november en begint om 20.00. De toegang is gratis.

Lezing Nico Dros

Op uitnodiging van de Reumavereniging Texel vertelt Nico Dros dinsdag 29 oktober een over zijn boek Oorlogsparadijs. De lezing wordt gehouden in de Schoutenzaal van De Lindeboom en begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via rpvtexel@xs4all.nl of bij Dirk Sijtsma, tel. 06-23338848. Belangstellenden die geen lid zijn betalen €2,50.