Scouts overleggen bij het maken van hun pointer.
Scouts overleggen bij het maken van hun pointer. Foto: Annemarie Vlaming-Witte

Scouts leren over communicatie

In het clubhuis van Scouting aan de Bernhardlaan in Den Burg bruiste het afgelopen week van de activiteit. De scouts deden mee aan de JOTA-JOTI, een wereldwijd evenement over communicatie en techniek.

Zo'n 500.000 scouts over de hele wereld maakten tijdens de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air-Jamboree On The Internet) kennis met verschillende vormen van communicatie. Dit naar aanleiding van het internationakle thema 'Share it'. In Den Burg werd een SMS-vossenjacht gehouden en werden door middel van chatten contact gelegd met scouts uit heel Nederland. Ook werden er pointers gesoldeerd, lampjes in de vorm van een pijl, die knipperen wanneer je er met een zaklamp op schijnt. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij een tocht in het donker. Op het buitenterrein kregen de scouts les in een wat klassieker vorm van communicatie, het gebruik van seinvlaggen.

Scouting Texel komt elke maandag en vrijdag bij elkaar in het clubgebouw aan de Bernhardlaan. De bedoeling is dat de deelnemers zich ontwikkelen en hun grenzen verleggen. Voor dat doel worden door het jaar heen diverse activiteiten ontwikkeld. Nieuwe leden kunnen drie keer gratis meedoen aan een bijeenkomst. Meer informatie is te vinden op www.scoutingtexel.nl.