SV De Koog verliest in het laatste kwartier

SV De Koog heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Nieuwe Niedorp met 1-4 verloren. De ploeg zal zich moeten bezinnen op het vervolg van de competitie.

De twee ploegen, die beide slordig met hun kansen omsprongen, leken in de eerste helft aan elkaar gewaagd. SV De Koog moest al snel wisselen en kwam tegen de verhouding in op voorsprong door een doelpunt van Ben Siebinga. Na de rust moest coach Jan Loew tevens Perry Koorn vervangen die ook geblesseerd het veld verliet. Met de rug tegen de muur kon De Koog slechts met kunst en vliegwerk de tegengoals voorkomen, maar in de 75ste minuut scoorde Nieuwe Niedorp de gelijkmaker en tot tien minuten voor tijd leek het met een gelijkspel af te lopen. Maar in de laatste fase van de wedstrijd werd Daan Eelman met een grove overtreding afgestopt. Samen met een speler van Nieuwe Niedorp, die een rode kaart kreeg, moest hij zwaar geblesseerd het veld verlaten. Met 10 tegen 10 was De Koog geheel van slag. Nieuwe Niedorp profiteerde van het foutenfestival en maakte binnen tien minuten drie doelpunten. De Koog kwam er niet meer aan te te pas en zal de aankomende weken op zoek moeten naar vervangende spelers.