Opnieuw nipte nederlaag ZDH

ZDH heeft het inhaalduel tegen Winkel met 2-3 verloren. Het was alweer de derde nederlaag in een thuiswedstrijd met één doelpunt verschil. De Hoornders zakten daardoor naar de voorlaatste plaats.

Voor het eerst dit seizoen kon trainer Gerard Boogaard over een nagenoeg complete selectie beschikken. Dat leek de Hoornders een steuntje in de rug te bezorgen, want ze begonnen sterk. Mike de Bruijn had zijn ploeg na een paar minuten op voorsprong moeten zetten, maar in stelling gebracht door Peter Zijm faalde hij oog in oog met de keeper. Ook enkele andere kansjes gingen verloren. Halverwege kwam Winkel uit een counter op voorsprong. De treffer werd gescoord door de snelle uitblinker Jeroen Smit. Nog voor rust werd het 0-2, toen spits Jim Berndt de bal in de kluts meekreeg en langs keeper Daniel Bakker schoof. Met Hans Berbée als vervanger van Pieter Plaatsman beleefde ZDH in de tweede helft een vliegende start. Er waren amper tien minuten verstreken of het stond al 2-2. Eerst scoorde Jonas Leenhouts, nadat een vrije trap van Jelmer Bomas was gesmoord in een mêlee van spelers. Vlak daarna deed Remco Boogaard van zich spreken, door een aanval over rechts te besluiten met een hard en geplaatst schot in de rechterbovenhoek. ZDH voelde dat er meer te halen viel en ging enthousiast op jacht naar een derde treffer, maar liet verdedigend soms een steekje vallen. Halverwege de tweede helft kwam Winkel wederom op voorsprong. Jeroen Smit pikte op de middenlijn de bal op, liep drie ZDH'ers voorbij en passeerde keeper Bakker met een uitstekende schuiver. In het laatste kwartier zette de thuisploeg nog even alles op alles. Er werd hard gewerkt, maar dat leverde weinig op. Daar kon ook invaller Marcel Boone, in het elftal gekomen voor Guido Boogaard, geen verandering in brengen. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de snelle counters van Winkel. Een gevaarlijke situatie ontstond toen Bomas bij een vrije trap de bal verspeelde, terwijl bijna heel ZDH naar voren was getrokken. Noodgedwongen greep Peter Zijm de ongrijpbare Smit op de middenlijn aan een arm. Scheidsrechter Borst had een rode kaart kunnen geven, maar toonde clementie en liet het bij een gele kaart. Komende zondag speelt ZDH opnieuw thuis. Tegenstander is dan VZV uit 't Veld, dat maar een punt meer heeft. Vanouds is het echter een lastige tegenstander. Aan de laatste vier wedstrijden hield ZDH slechts één puntje over.