Texel'94 uit bekertoernooi gewipt door H.S.V.

Texel'94 is door HSV uit Heiloo uit het bekertoernooi gewipt. Op eigen veld werd zondag met 0-1 verloren.

In de eerste helft kreeg Texel'94 meerdere kansen om de bezoekers op de knieƫn te krijgen, terwijl HSV niet meer dan twee keer serieus kans maakte op de openingstreffer. Gebrek aan creativiteit en nonchalance zorgden er echter voor dat niet werd gescoord. De keeper van HSV stak bovendien in uitstekende vorm en greep vakkundig in. In de tweede helft lagen de kaarten anders en speelde HSV meer op de helft van Texel'94.

Al in de eerste acht minuten had Texe'94 op voorsprong kunnen komen na een schermutseling voor het doel van HSV. Er was echter geen van de mannen van trainer Marcel Ris beschikbaar om het beslissende tikje te geven. Door het windvoordeel ging de bal vaak sneller dan verwacht, zodat zelfs Sander de Haan vaak het nakijken had. Omstreeks de twintigste minuut moest Pieterjan Eeelman het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Joren Bakker, die echter ook niet in staat bleek de geboden kansen te verzilveren. Toch was Texel'94 de betere ploeg, al was het niet bij machte dat in doelpunten uit te drukken. Een schot van Bart de Lugt belandde in het zijnet en Sander de Haans schot werd geblokt door een verdediger van HSV. Pas na ruim een half uur spelen moest keeper Alexander Smit handelend optreden bij een gevaarlijke kopstoot van van de spitsen van HSV. Meteen in het begin van de tweede helt was er sprake van enige dreiging voor HSV, maar Niels Dubbelt kwam snelheid te kort om gevaarlijk te worden. Door de talrijke blessurebehandelingen zakte het tempo en het spel daalde naar een bedenkelijk niveau. Een voorzet van Sander de Haan werd door Lesley Koning gemist en nadat Texel '94 omstreeks de 70ste minuut een vrije trap had overgeschoten, strafte een van de spitsen van HSV een misgreep in de Texelse defensie af met een tegengoal (0-1). Kort hierop keurde de scheidsrechter wegens buitenspel een Texelse tegentreffer af en ondanks corners en vrije trappen slaagde Texel '94 er niet meer in om in de resterende tijd nog tot scoren te komen.

Zondag speelt Texel '94 thuis tegen de Spartanen.

Darttoernooi

De Texelse Dart Organisatie begint de competitie zaterdag 26 oktober met het toernooi in De Kombuis op de haven van Oudeschild. De spelvorm is 501. Het toernooi, dat om 20.00 uur begint, telt mee voor de ranking 2014, aanmelden kan via texeldarts@gmail.com.