stappenplan verenigingen

Om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen zijn instanties op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn sinds 1 juli jongstleden verplicht een doelgericht stappenplan te hebben. Bij de gemeente is Hans Reints nu aangesteld als aandachtsfunctionaris.

Het stappenplan is onderdeel van de wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en is een leidraad voor, bijvoorbeeld, verenigingen om kindermishandeling tijdig te signaleren en hier adequaat op te reageren. Om zijn functie adequaat te kunnen uitvoeren wordt Reints nu in de gelegenheid gesteld om via het samenwerkingsverband Kop Noord-Holland in samenwerking met GGD cursussen te volgen. Daarnaast zal er jaarlijks budget beschikbaar worden gesteld voor bijscholingen. Reints gaat onder meer de instanties helpen bij het opzetten van het stappenplan en hier toezicht op houden.

Op dit moment is hij al werkzaam op de afdeling dienstverlening. De incidentele kosten (€375,-) en de structurele kosten (€200,-) voor opleiding en bijscholing worden gedekt uit het opleidingsbudget van de afdeling dienstverlening.