DNA van Texel

Gedeputeerde Geldhof van de provincie Noord-Holland presenteert vrijdag 1 november de resultaten van de workshops over het DNA van Texel die eerder dit jaar gehouden zijn. De presentatie is van 10.15 uur tot 12.30 uur in grand Hotel Opduin in De Koog.

Eerder dit jaar zijn er workshops geweest om over het DNA van Texel te brainstormen. Deze werden begeleid door de provincie en stonden in het teken van het project "Identiteit Kustplaatsen" waarmee de provincie het unieke van badplaatsen in Noord-Holland in kaart wil brengen. Badplaatsen moeten volgens haar voorkomen dat zij met hun kenmerken en evenementen elkaar kopiƫren. 'Elke badplaats heeft iets eigens.' De twee workshops werden bijgewoond door vertegenwoordigers van (beeldbepalende) bedrijven, bewoners, bezoekers, bestuurders en beambten. De vertegenwoordigers van de provincie hebben de resultaten uit deze workshops gegroepeerd. Gedeputeerde Geldhof zal de resultaten van fase I presenteren. In de presentatie wordt ook aangegeven welke vervolgstappen in de fase II tot en met IV worden ondernomen.
Ook mensen die de workshops niet hebben bijgewoond, kunnen bij de presentatie aanwezig zijn. De provincie en de gemeente willen de resultaten met een zo groot mogelijk publiek delen.