Collecteren voor

Alzheimer Nederland

Op Texel gaan in de week van 4 tot en met 9 november 65 collectanten op pad voor Alzheimer Nederland.

Deze organisatie werkt al 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. Met 52 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk dekkend netwerk. Daarnaast financiert deze organisatie wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Landelijk treft de ziekte honderdduizenden mensen, mede door de vergrijzing krijgt één op de vijf Nederlanders het.

Waalder Herfstmarkt

In De Waal wordt zondag van 11.00 tot 15.00 uur de Waalder Herfstmarkt gehouden. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar dorpshuis De Wielewaal.

Bezwaar gemeente

in zwembadsoap

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de soap omtrent een reeds aangelegd zwembad op het Stappenland 69 in De Koog. Het college verleende de vergunning, onterecht volgens de rechtbank. Tegen die uitspraak gaat de gemeente nu in beroep.

De zaak ontstond toen Beach Park Texel een verzoek indiende om handhavend op te treden tegen de situatie, deze werd afgewezen door de gemeente. De rechtbank is van mening dat de ophoging met grond, waarin het zwembad is gelegen, strijdig is met het geldende bestemmingsplan. De rechtbank wijst hierbij op een passage uit het bestemmingsplan waarin staat: 'als strijdig gebruik wordt door het bestemmingsplan in ieder geval aangemerkt het deponeren, lozen, storten van aan het gebruik onttrokken machines, voer-, vaar- en vliegtuigen, dan wel onderdelen daarvan, van schroot, puin, afbraak- en bouwmaterialen, grond- en bodemspecie en al dan niet afgedankte voorwerpen.' Volgens het college gaat het er hierbij om dat er geen puinhopen in tuinen ontstaan en gaat het hier niet om het lozen of om opslag, de grond is namelijk met een functie neergelegd. Omdat het college zich niet kan vinden in de uitspraak gaat het in beroep, een uitspraak kan nog wel zes maanden op zich laten wachten.