ZZP Texel van start

in bibliotheek

Ruim dertig ZZP/ers kwamen maandag af op de inloopavond van ZZP Texel die maandagavond gehouden werd in de bibliotheek in Den Burg. De avond was bedoeld om informatie op te doen, te netwerken en om kennis te maken met het bestuur van de vereniging.

`Het was een zeer geslaagde aftrap en een goede aanloop naar de eerste ledenvergadering van 18 november´, vertelt bestuurslid Alex de Haan. De vereniging heeft als hoofddoel om de onderlinge contacten te versterken en waar mogelijk samenwerking van zelfstandige ondernemers zonder personeel (ZZP)in de gemeente Texel te verbeteren. Daarnaast kunnen de leden kennis en ervaringen met elkaar delen. Tijdens de avond waren onder andere twee mensen van ZZP Nederland en Sandra Koning en Wally van Beek vanNBC Eelman. Zij informeerden de aanwezigen over alle zaken die voor een zelfstandige van pas komen. Tijdens de avond werd ook nog een taart verloot onder diegenen die de prijsvraag goed hadden. De vraag was hoe lang ZZP Nederland al bestonden. Hans Zijm was één van de drie personen die het juiste antwoord, 8 jaar, gegeven had. Hij ging met de taart naar huis. Wie lid wil worden van de vereniging kan dit doen via www.zzptexel.com.

Vacature commissie

Monumenten


Jan Lancee is gestopt als lid van de monumentencommissie. Hij is ook uit de Cultuurcommissie.

Als financieel deskudige zat hij drieëneenhalf jaar in de commissie, die medio 2010 is opgericht. Als voormalig eigenaar van Rijksmonumenten weet hij veel over de historie van boerderijen. Hij kon volgens wethouder Visman op verrassende wijze wending geven aan de discussie. Lancee pleitte er voor dat je als gemeente ook moet handhaven.
Lancee stopt eveneens als lid van de Cultuurcommissie waarvan hij sinds 2008 lid was. Lancee bracht zijn expertise in op het terrein van uitgave van boeken. Betrokkenheid, een duidelijke visie op Texel, haar monumenten, landschap en cultureel aanbod maakte Lancee volgens Visman tot een gerespecteerd lid.
Er wordt bekeken op welke wijze Lancee opgevolgd wordt.