Parkeren houdt de gemoederen in Oudeschild behoorlijk bezig

'Waarom moet er eigenlijk op de haven betaald worden om te mogen parkeren, terwijl het in de andere dorpen overal gratis is?' Met deze vraag kwamen de handen op elkaar in dorpshuis 't Skiltje, waar maandagavond het college van b en w op bezoek was in het kader van de jaarlijkse dorpenronde.

Aan de opmerking was een lange discussie vooraf gegaan over de parkeerproblemen in het dorp, die volgens de aanwezigen nog lang niet zijn opgelost. Een voorstel om het verkeer duidelijker naar de parkeerterreinen buiten het dorp te verwijzen, zal later deze week in het verkeersoverleg week worden meegenomen. Daarin zullen ook de mogelijkheden besproken worden om het gedeelte van de Schilderweg tussen de Heemskerckstraat en de dijk veiliger te maken. De dorpscommissie wil hier graag een fietspad, maar volgens de gemeente is een fietsstrook veiliger. Bijzonder aan de bijeenkomst was dat het college werd ontvangen door een nieuwe dorpscommissie. Sinds de vorige ruim een jaar geleden en bloc was opgestapt, zat Oudeschild zonder dorpscommissie. Tijdens de jaarvergadering van het dorpshuisbestuur, voor de zomer, werd opnieuw een dorpscommissie gekozen, die inmiddels zijn taken heeft opgepakt. De commissie bestaat uit voorzitter Gerard Weijers, secretaris Elles de Haan, penningmeester Marjolein Schoo en de leden Inge Veeger. Tineke Bakker, Mariƫt van der Werf, Ireen Visser, Sander Ganzevles en Ruud Boom.

In het kader van de verkeerssituatie in het dorp kwam ook de Vlamkast ter sprake, waar nog altijd een noodweg ligt. Dat levert een onveilige situatie op voor voetgangers en fietsers en de dorpscommissie zag hier graag een oplossing voor. Wethouder Hercules kon in dit geval toezeggen dat aan een oplossing wordt gewerkt. De firma RAB doet nog voor het eind van het jaar prijsopgave, waarna in het eerste kwartaal van volgend jaar het nodige zal worden gedaan.