Zaalvoetbaltopper eindigt onbeslist

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdag in een spektakelstuk 4-4- gelijk gespeeld tegen Andijk.

Beide ploegen hadden nog geen enkel punt verspeeld en een verliespartij betekende dat de koppositie voorlopig uit handen werd geven. Andijk schoot uit de startblokken en al binnen twee minuten lag de bal achter de verbouwereerde Ali Smit. Texel had tien minuten nodig voor de gelijkmaker, Ruben Duinker bracht middels een vrije trap Pieter Eelman in stelling die hard en droog binnen schoot: 1-1. Lang kon Texel hier niet van genieten, want de volgende aanval zorgde voor een nieuwe voorsprong. Pas na een kwartier bracht Lesley Koning de ruststand op 2-2. Na de wissel kreeg Andijk een gele kaart, maar Texel'94 kon het numerieke voordeel niet benutten. Niet veel later kreeg Texel'94 tijdstraf en Andijk greep dit buitenkansje wel met beide handen aan. Pieter Jan Eelman bracht zijn ploeg weer langszij, maar halverwege de tweede helft stuurde de warrig leidende arbiter Eelman naar de strafbank. Weer nam Andijk het presentje dankbaar in ontvangst: 3-4. Met nog acht minuten op de klok schoot Ruben Duinker uiteindelijk vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen.