sport kort

MTB-toertochten

Wielersport Texel houdt zaterdag 19 oktober MTB toertochten van 30 en 50 kilometer.

De routes van de MTB-tochten zijn geheel vernieuwd en voeren vanaf de boot door het bos, door natuurgebied en de duinen, over het boerenland en het strand. Natuurbeheerders, boeren en andere landeigenaren hebben speciaal en alleen voor deze tochten hun terreinen open gesteld. Deelnemers kunnen inschrijven en starten bij de kantine van HRTC DOK aan de Guldemondweg in Den Helder, deelnemers van het eiland kunnen aansluiten op de veerhaven. Meer informatie is te vinden op www.wstexel.nl. Ook op zondag 1 december en zondag 2 februari wordt een MTB-tocht gehouden.

Kampioenschappen

Atletiekvereniging

Omdat alle elftallen van Texel'94 deze week uit speelden, kon AV Texel van het clubhuis gebruik maken als onderkomen voor de kampioenschappen. Daardoor konden de deelnemers tussen de verschillende onderdelen warm en droog bijven.

Bij gebrek aan een eigen onderkomen, had de vereniging anders moeten besluiten het kampioenschap af te gelasten. Nu kwamen er ondanks de weersomstandigheden toch nog veel deelnemers naar de baan. De jeugdleden deden een driekamp, bestaande uit sprint, verspringen en speerwerpen of balwerpen en liepen daarbij 600, 800 of 1000 meter. De volwassenen liepen 5.000 meter. Ondanks het slechte weer verbeterde Coen van de Kerkhof het clubrecord voor jongens pupillen B. De uitslagen zijn te vinden op www.avtexel.nl.

Van Schaik wint

SGW in Hattem

Leonie van Schaik heeft zaterdag een eerste plaats behaald in een samengestelde wedstrijd in Hattem.

Van Schaik reisde samen met Mariska Witte naar Hattem en kwam uit in de klasse L. Witte debuteerde in deze klasse en wist direct twee winstpunten te behalen. Van Schaik nam na de dressuur meteen de leiding in het klassement en met een foutloze ronde bij het springen ging zij met een minimumaantal strafpunten de crosscountry in. Ook hier wist zij foutloos rond te komen, wat haar en haar paard Texel Consensus twee winstpunten en een mooie eerste plaats opleverde. Witte kwam met haar paar Cyrana voor het eerst uit in de klasse L. Na een goede dressuurproef en een foutloze springronde had zij alleen nog een foutloze cross nodig om twee winstpunten te bemachtigen. Dit lukte haar, ondanks een kleine tijdsoverschrijding.

Frisfeest De Toekomst

De Texelse jeugd kan komende week genieten van de eerste schoolvakantie. In De Toekomst in De Koog wordt daarom het eerste frisfeest van het nieuwe seizoen gehouden. Het feest staat in het teken van Halloween en de eerste honderd bezoekers krijgen verlichte duivelsoren. De avond is bedoeld voor de jeugd vanaf 12 jaar, begint om 20.00 uur en duurt tot 22.45 uur. De entree bedraagt €5,- inclusief garderobe en één alcoholvrije consumptie.

Even bijpraten met...

Wijkie van den Berg ontvangt voor haar programma Even bijpraten met... donderdag Nico Drenth van Veilig Verkeer Nederland en Nieteke Roeper van het Texels Wol Collectief. Drenth praat de luisteraars bij over gladheid op de weg en Roeper vertelt over de komende Woldag. Even bijpraten met... is te beluisteren via Radio Texel, 106.1 FM, van 19.00 tot 20.00 uur.

Programma ZDH

Uitslag: Schagen-ZDH 2-2

Programma zondag 20 oktober:

13.00 u. ZDH-Winkel 14.00