Texel '94 wint in bar en boos weer

Terwijl het weer bar en boos was, heeft Texel'94 zondag in Blokker met 0-1 gewonnen van De Blokkers.

Met één punt lager op de ranglijst trok Texel'94 naar West-Friesland, waar de wind in de lengterichting van het veld blies en zo beide teams parten speelde. Volgens elftalbegeleider Rob van der Stap was het niet helemaal een nieuwe tegenstander en heeft Texel'94 jaren geleden al eerder De Blokkers gespeeld. In de eerste helft speelde Texel'94 met tegenwind en moest daarom flink aan de bak. Beide ploegen kregen meerdere kansen maar mede door de onberekenbare wind- en regenvlagen werden deze gemist. Bovendien bleven vooralsnog de beide defensies de baas. De counters van Texel'94 waren haarscherp en dreigend, maar de aanvalslinie van De Blokkers liet zich ook niet onbetuigd, zodat keeper Alexander Smit zijn kwaliteiten kon tonen. Omstreeks de 10de minuut werd een steekbal van Jeroen Vlaming goed opgepikt door Sander de Haan, de snelle Texelse spits die een plaag vormde voor de defensie van de thuisclub. Hij scoorde beheerst de openingstreffer binnen. Dit zou het enige doelpunt van de wedstrijd blijven. De Blokkers trachtte een tegentreffer te forceren, maar de verdediging van Texel'94 stond als een huis en wist onder aanvoering van doelman Smit als een rots in de branding stand te houden. Smit wist bovendien de tegenstander met katachtige sprongen het scoren te beletten. Het weer werd er in de loop van de wedstrijd niet beter op, zodat iedereen blij was met het rustsignaal. In de tweede helft had Texel'94 het voordeel van de wind, maar de bal kreeg een te hoge snelheid en was daardoor lastig onder controle te houden. Aan beide kanten werden daarmee kansen om zeep geholpen. Doelman Smit onderscheidde zich met enkele fenomenale reddingen, die de aanvalslinie van De Blokkers tot wanhoop brachten. Voorzetten van de spitsen van Texel'94 werden door de wind onderschept en brachten het niet tot doelpunt. Ruim tien minuten voor het eind kreeg Texel'94 een penalty toegewezen, wat de nekslag voor De Blokkers zou kunnen betekenen. Maar Lesley Koning wist niet te scoren, zodat de wedstrijd spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. Met acht punten staat Texel'94 nu in de middenmoot van de derde klasse A. Zondag staat de bekerwedstrijd tegen HSV uit Heilloo op het programma. De wedstrijd wordt thuis gespeeld, de aftrap is om 14.00 uur.