De Marels wint uit van KTC Overveen

De jeugd U16 van basketbalvereniding De Marels ging, na de eerste drie wedstrijden gewonnen te hebben, vol goede moed naar Overveen om met gastspeler Maxime van Ree wederom de volle winst binnen te halen.

De wedstrijd begon wat stroef. De teams waren aan elkaar gewaagd, wat ook bleek uit de score van het eerste kwart, 4-4. Coach Henriƫtte Tanod zat tandenknarsend op de bank en probeerde het team zo goed mogelijk te laten spelen. Puntje voor puntje kreeg De Marels steeds meer grip op de wedstrijd en de lange mannen Stefano Paulus en Maxime van Ree hielden veel tegen. KTC werd tot veel fouten in de verdediging gedwongen om het De Marels niet te gemakkelijk te maken. Het ging nog harder toen Annet Hin de geboden kansen benutte. Van 4-4 werd het via 12-14 zomaar 18-24. Vanaf dat moment was het zaak de verdediging dicht te houden, aanvallend overtuigend te blijven en kansen te blijven benutten. Het laatste kwart werd afgesloten met 9-15, wat resulteerde in een eindstand van 27-39. Zino Tanod met 14 punten weer topscorer. De andere punten werd gescoord door Maxime van Ree (10), Stefano Paulus (9) en Annet Hin (6). De Marels speelt volgende week thuis tegen DWC.