SVO doet zich tekort door te verliezen

SVO heeft zichzelf zaterdag in Alkmaar tekort gedaan door in de wedstrijd tegen De Falmingo's tegen een compleet onnodige nederlaag aan te lopen. De eindstand werd 4-2.

In het begin was het SVO dat de wedstrijd domineerde. Het kreeg zelfs via Jeroen Abma twee kansen om de score te openen, maar het vizier van de linkermiddenvelder stond niet op scherp. Pas in de 20ste minuut was het raak nadat een bal in de kluts op het hoofd van Yvo Barends belandde. SVO ging door en kreeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar een schot van Jacob Krijnen eindigde op de lat. De Flamingo's, dat tot dat moment nog niet veel had gepresteerd, schoot vlak voor rust vanuit een vrije trap de 1-1 binnen. Tot dat moment was SVO van mening dat de wedstrijd gewonnen zou worden, maar niets was minder waar. In de tweede helft lukte er op onverklaarbare wijze helemaal niets meer en de tegenstander profiteerde hier dankbaar van door de 2-1 en 3-1 binnen te schieten. Daarna pakte SVO het spel weer op, mede door invaller Ed de Vries die de 3-2 op het bord bracht en daarmee de spanning wist terug kon brengen. De kansen op de gelijkmaker liepen in het vervolg terug op de afwerking. In een tegenstoot maakte De Flamingo's 4-2, waarmee de wedstrijd was gespeeld. 'Dit hadden we oeten winnen', zei coach Nico Kremer na afloop