ZDH geeft zege op valreep weg

Voor ZDH duurde de natte uitwedstrijd op het kunstgras van Schagen een minuut te lang, anders hadden de Hoornders de tweede zege van het seizoen geboekt. Door een late gelijkmaker werd het uiteindelijk 2-2.

ZDH had de zaakjes vanaf het begin op orde. Het middenveld was in handen van de Hoornders en mocht er eens iemand doorheen glippen, dan had de 43-jarige oproepkracht Jean-Pierre van den Biggelaar zijn defensie goed opgesteld. Al snel kwamen er kansen de score te openen, maar deze waren niet besteed aan Mike de Bruijn en Jelmer Bomas. Het dichtst bij succes was Bomas met een geplaatst schot, dat door de doelman prachtig werd gestopt.

Halverwege de eerste helft kwam Schagen verrassend op voorsprong. Keeper Daniël Bakker kon eerst nog redden, maar was in de rebound kansloos. Binnen vijf minuten was het weer gelijk. Een voorzet van De Bruijn bereikte na enige vertraging Bomas, die raak schoot. Nog voor rust scoorde ZDH 1-2. Een eerste vrije trap van Bomas kon nog tot corner worden verwerkt, maar de tweede knalde hij schitterend in de kruising.

Na de pauze verloor ZDH de grip op het middenveld. Maar echt gevaarlijk kon het ongeïnspireerd spelende Schagen niet worden. De Hoornders kregen nog wel een goede kans. Op aangeven van Bomas schoot Gijs de Graaf in kansrijke positie hard over. Ook daarna miste ZDH het vernuft om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

De slotfase was erg spannend. Marcel Boone was even daarvoor in de ploeg gekomen voor de hardwerkende De Bruijn. Bij een scrimmage kon de bal tot tweemaal toe ternauwernood door een veldspeler van ZDH van de doellijn worden gehaald. Keeper Bakker en Remco Boogaard moesten in deze fase worden verzorgd wegens blessures, maar konden de wedstrijd hervatten. Jonas Leenhouts had tweemaal pech. Eerst kopte hij uit een hoekschop hard op doel, maar trof hij teamgenoot De Graaf. Vlak daarna schrok hij van een grote kans, waardoor hij niet tot scoren kwam.

Het bleken dure missers. Kreeg ZDH vorige week twee minuten voor tijd een cruciaal tegendoelpunt te verwerken, ditmaal gebeurde dat één minuut voor tijd. De Graaf kon een voorzet vanaf de rechtervleugel van ZDH niet blokkeren, waarna Van den Biggelaar de bal met het hoofd licht van richting veranderde. Daarmee zette hij keeper Bakker ongewild op het verkeerde been: 2-2.

Zondag speelt ZDH op eigen veld de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Winkel, een tegenstander die vorig seizoen tweemaal werd verslagen.