Winter Challenge in oktobernacht

De route van de Halve Marathon andersom lopen, dus starten op de Groeneplaats en eindigen bij de Bremakker. Dat is de Wintertijd Challenge, die in de nacht van 26 op 27 oktober wordt gehouden.

De Wintertijd Challenge is een initiatief van de stichting Spieren voor Spieren en wordt op ruim honderd locaties in heel Nederland gehouden. Vorig jaar, toen Texel ook al van de partij was, waren dat er nog maar twintig. Met de wedstrijd wordt geld ingezameld voor onderzoek naar spierziekten. De wedstrijd vindt plaats op het moment dat de klok wordt verzet van zomertijd naar wintertijd, volgens de organisatie 'het enige moment dat je tijd kunt winnen'. Het programma op Texel begint met een 'kidsrun' voor volwassenen door de straten van Den Burg, waarna om 3.05 uur op de Groeneplaats het startschot klinkt voor de loopwedstrijd, die van de Groeneplaats langs verschillende routes naar De Bremakker voert. De lopers starten niet tegelijk, maar schatten wanneer ze moeten vertrekken om op de finishtijd van 3.05 uur te eindigen. Er zijn routes uitgezet van 16 en 10 km. Als de wedstrijd ten einde is, wordt de klok een uur teruggezet en is het weer 2.05 uur. Op De Bremakker wordt vervolgens geluisterd naar de radio-uitzending van Q-Music die om 2.30 uur de uitslag van de landelijke actie bekend maakt. Daarna wordt de deelnemers per bus terug naar Den Burg gebracht. Deelname aan het evenement kost €15,-, inschrijven kan via www.winterchallenge.nl. Naast het inschrijfgeld is het mogelijk een persoonlijk sponsorbijdrage (van minimaal €50,-) op te halen, maar dit is niet verplicht.

Mexican Scramble

Het team van Hans de Beer, Laurens Groothuis en Willem Hoogendijk heeft dit weekend op de golfbaan de wedstrijd Mexican Scramble gewonnen.

Het was voor het eerst dat deze wedstrijd op het eiland werd gehouden. Het was daarbij geen Mexicaans weer, de deelnemers moesten het doen met harde wind en regen. Toch werd er redelijk gescoord. Het winnende team haalde 55 slagen netto. Bij Mexican Scramble spelen teams van drie personen samen, steeds met de beste bal. Tweede werden Antoine Kersten, Marijke de Beer en Joost Verhagen met 56 slagen. De derde plaats was voor het team van Hans van Maldegem, Vernon Hughes en Sjoerd Koopman, dat met 57 slagen een goede prestatie wist neer te zetten. De longest drives werden geslagen door Joost Verhagen en Gerdi Reijers, de neary kwam op naam van Sjoerd Koopman.