Nieuw clubhuis voor ijsclub

Oudeschild eindelijk in zicht

Het nieuwe clubgebouw van de ijsbaan in Oudeschild lijkt er dan eindelijk te komen, de gemeente is namelijk akkoord met de verkoop van een strook restgrond/ snippergrond. Het gebouw vervangt het oude, in verval geraakte clubgebouw.

'We zijn blij dat het dan eindelijk gelukt is, de tijd begint te dringen. We hopen het nieuwe gebouw nog voor de winter af te hebben. Mocht dit niet lukken kunnen we nog gebruik maken van het huidige gebouw', vertelt Victor Maat (voorzitter van de ijsclub). In totaal neemt de vereniging 84 vierkante meter grond over voor een bedrag van €4.792,-. Het nieuwe gebouw wordt groter dan het oude en is bovendien onderhoudsvrij. 'Na de overdracht is het wachten op de definitieve vergunning, maar ik voorzie geen moeilijkheden. Iedereen in Oudeschild is enthousiast. We zijn druk bezig om in kaart te brengen wat de ondernemers voor ons kunnen betekenen. We hebben het gebouw al wel vast uitgezet. Als alles rond is kunnen we dus direct aan de slag', vervolgt Maat.

Cursus Sterrenkunde

Volskssterrenwacht De Jager houdt van 4 november tot en met 27 januari een wekelijkse cursus sterrenkunde voor beginners. Tijdens tien maandagavonden deelt Kees Veth al zijn kennis over wat zich in het heelal afspeelt.

Bij helder weer worden de onderwerpen ondersteund met waarnemingen vanuit het observatorium van de Volkssterrenwacht bij Ecomare. Met telescopen, verrekijkers en het blote oog en zal dan gekeken worden naar sterrenbeelden, planeten, sterhopen en verre sterrenstelsels. De cursusavonden duren van 20-22 uur. De cursus wordt gegeven in de Sterrenzaal in het Veldcentrum bij Ecomare. Het kost € 50,- inclusief cursusboek, materialen, koffie/thee en een jaar donateurschap van de Sterrenwacht. Mensen die al donateur zijn betalen € 30,-.Opgeven voor de cursus kan via e-mail op veth0030@kpnmail.nl.