Tevoko start goed, maar verliest

Ondanks veel inzet, zeker aan het begin van de wedstrijd, heeft het damesteam van Tevoko zaterdag met 2-3 verloren van Compaen uit Oostzaan.

Met servicedruk en gevarieerd aanvalsspel kwam Tevoko al snel na het begin van de wedstrijd op voorsprong. Compaen had hier niets tegen in te brengen en Tevoko stoomde door met harde aanvallen van Ivet Former en Monique Leijstra en won de set met 25-12. Ook in de tweede set was Tevoko heer en meester en er werd met veel inzet en plezier gespeeld. Compaen ging meer tegenstand bieden en pakte af en toe wat punten, maar Tevoko won ook de tweede set (25-17). In de derde set zette Compaen alles op alles, waarbij Tevoko nog een handje hielp door eenvoudige ballen over het net te spelen. Dit resulteerde in snoeiharde aanvallen door het midden, waar Tevoko wel moeite mee had, maar toch zelf ook goed bleef aanvallen. Maar de achterstand kon niet meer worden weggewerkt en Compaen won de set met 20-25. Kort na het begin van de vierde set stond Tevoko al met 7-0 voor en het leek erop dat het team de wedstrijd weer in handen had, maar met met een lastige service door Compaen en veel eigen fouten was de stand al snel weer gelijk. Bij een stand van 10-9 moest spelverdeler Connie Joling in verband met een blessure het veld verlaten en schakelde Tevoko over naar het 2-4 systeem. Het omschakelen leverde puntverlies op, maar het waren de eigen fouten die er voor zorgden dat de set met 21-25 verloren ging. In de vijfde set leek het vuur eruit en werden veel fouten gemaakt. Daarnaast speelde Compaen een zeer goede set en won dan ook terecht met 5-15. Ondanks het verlies blijft Tevoko op de vijfde plaats.

Ledentoernooi

jeu de boules

Zo'n 30 spelers van jeu de boulesclub Den Burg streden zaterdag in het laatste ledentoernooi van dit jaar. De hoogste score was deze keer voor Harry Ran, die zijn vier partijen won met 104 punten. Ook Marianne van Roon won 4 partijen (94 pnt). Rob Blok werd derde, met drie gewonnen partijen en 107 punten. Het toernooi werd traditioneel afgesloten met een vismaaltijd. De ledentoernooien zijn nu weliswaar afgesloten, de competities lopen nog door tot eind november. De winnaars daarvan worden in januari bekend gemaakt. De strijd is dus nog niet helemaal gestreden. Alle uitslagen zijn te vinden via www.jeudeboulesclubdenburg.nl en Facebook.