Deze loslopende geit was het onderwerp van vele gesprekken.
Deze loslopende geit was het onderwerp van vele gesprekken. Foto: Sara Eshuys

Eigenaar Carla nog niet gevonden

De eigenaar van de loslopende geit die de afgelopen week de nodige aandacht trok heeft zich nog niet gemeld. Dat vertelt Bart Witte, medewerker van staatsbosbeheer.

Het dier werd onder meer gezien op de parkeerplaats bij Paal 15 en de barbecueplaats in De Dennen. Het dier liet zich makkelijk vangen door Witte die hierbij hulp kreeg van een toeriste. Carla, de geit is vernoemde naar de te hulp geschoten toeriste, is in overleg met de gemeene opgevangen bij de Kotex in Den Burg. Een dierenarts heeft de geit onderzocht en de rechtmatige eigenaar kan zich melden. De geit is mogelijk ergens ontsnapt, maar de kans bestaat ook dat het dier moedwillig in de natuur is losgelaten. 'Bij ons heeft er nog niemand zich gemeld dit weekend in ieder geval. We wachten het af', aldus WItte.

Wat er precies met het dier gaat gebeuren was bij het drukken van deze krant nog niet duidelijk. 'Wij hebben het het dier opgevangen en nu overgedragen aan gemeentewerken. Die moet nou beslissen wat er met Carla gebeurt', vertelt WItte.