Ben Siebinga aan de bal in de wedstrijd van SV De Koog tegen Wiron,.
Ben Siebinga aan de bal in de wedstrijd van SV De Koog tegen Wiron,. Foto: Willem Sangers

SV de Koog verliest van koploper Wiron

SV De Koog heeft de zegereeks van de afgelopen weken niet weten vol te houden. De thuiswedstrijd tegen Wiron werd met 0-4 verloren.

SV De Koog begon slap en keek al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. De ploeg probeerde hier verandering in te brengen en kwam, ondanks regen en tegenwind, een paar maal dicht in de buurt van het doel van Wiron. Maar De Koog had moeite met de snelle omschakeling van de tegenstander en kwam niet tot scoren. In de 20ste minuut kon Wiron de voorsprong verdubbelen doordat een schot van richting veranderde en keeper Eddy Witte kansloos liet. Een actie van Leon Zijm eindigde vlak voor rust net tegen de lat, zodat De Koog met twee punten achterstand de rust in ging. Kort na het begin van de tweede helft kwam Wiron op 0-3. De Koog probeerde al voetballend te redden wat er te redden viel, maar moest toezien hoe Wiron vlak voor het eindsignaal ook nog de 0-4 op het scorebord bracht. Coach Jan Loew had meer van de wedstrijd - en van zijn team - verwacht: 'We geven te makkelijk goals weg. Dit moet wel anders worden, anders lopen we constant achter de feiten aan', zei hij na afloop.