Afbeelding
Foto: Paul van Dijk

Vrouwen van Nu

komen bijeen

Eén keer per jaar komen de beide Texelse afdelingen van de Vrouwen van Nu bij elkaar. Dit jaar is de afdeling Texel te gast bij de afdeling De Cocksdorp/Eierland. Deze gezamenlijke avond vindt plaats op donderdag 17 oktober om 20.00 uur in het Eierlandsche Huis.

Bokbier proeven

Zes Koger horecabedrijven presenteren komend weekend hun favoriete bokbieren. Zaterdag en zondag begint de proeverij om 16.00 uur, Bluesselect maakt zaterdag in De Kuip live muziek vanaf 22.00 uur.

Viel de proeverij de laatste jaren samen met de blues, dit jaar in de herfstvakantie. Het zit organisator Paul van Dijk wel dwars dat de brouwerijen al vroeger met het Bokbier op de markt komen. Vroeger was de presentatie de eerste maandag van oktober. Tegenwoordig al eind van de zomer. 'Waardeloos', aan de bok met 30 graden. Het moet regenen en stormen, dan smaakt een bokkie pas.' De te proeven bocken zijn Gulpen, Jopen, Lindenboom, Texel Stormbok 2012 en 2013, Texel Bock 2008-2010-2011-2012 en 2013, Brand dubbelbock, La Chouffe, Christoffel, Hertog Jan, Wehenstephaner en Alfabok. Naast de bokken worden er in Talk of the Town en Eigeweis diverse gerechtjes met Bokbier bereid. De proeverij is vrij toegankelijk, een proefglaasje bok kost €2,-. Gasten krijgen een knipkaart, waarop ze de bieren een cijfer kunnen geven.