Watertrappelen voor het zwemdiploma.
Watertrappelen voor het zwemdiploma. Foto: Rens van der Zwaag

Waterratten halen zwemdiploma

Onder toeziend oog van vaders, moeders, opa's en oma's werd vrijdag in zwemparadijs Calluna voor de eerste keer van dit zwemseizoen afgezwommen voor het Zwem-ABC.

De publieke tribune in het zwembad was goed gevuld. De toeschouwers zagen hoe hun kroost na aanvankelijk wat aarzelingen snel hun draai vond in het water en daar de voorgeschreven zwemoefeningen deed. Dat was heel anders dan ze - ouders en grootouders - vroeger zelf les hadden gehad, rillend bij een koud buitenbad op je beurt wachten om vervolgens in het koude water je oefeningen doen. De kinderen van nu lieten in het verwarmde overdekte bad keurig schoolslag, watertrappelen en borstcrawl zien en gingen zelfs gekleed te water. Dat de jeugd snel leert, bleek wel uit het feit dat enkele kinderen al na niet meer dan vier weken les zo ver gevorderd waren dat zij examen mochten doen. Onder toeziend oog van de examinatoren Ramon Noorlander en Heleen Schuttevaer slaagden zij met vlag en wimpel voor de diploma's A en C.

De geslaagden zijn:

A-diploma: Angèl Stam, Floor Blonk, Luna van der Zwaag, Minne van Kraaij, Sam Ekker, Sara Keijser, Sill van Nijkerk. C-diploma: Esther Bakker, Sanna de Vries, Noah van Es.