Sspeeltoestellen op het schoolplein in Den Hoorn
Sspeeltoestellen op het schoolplein in Den Hoorn Foto: Jeroen van Hattum

College: jaarlijks 15 mille voor

onderhoud aan speeltoestellen

Burgemeester en wethouders willen jaarlijks €15.000,- beschikbaar stellen voor onderhoud aan en periodieke vervanging van gemeentelijke speeltoestellen op schoolpleinen.

Het college stelt de gemeenteraad voor het geld dit jaar uit de algemene reserve te halen en vanaf 2014 structureel in de begroting op te nemen. Het budget voor onderhoud volgt op een inhaalslag die een paar jaar geleden werd ingezet.

Burgemeester en wethouders willen afspraken maken met schoolbesturen over onderhoud, keuring en vervanging. De toestellen zijn eigendom van de gemeente en de pleinen van de schoolbesturen.

Volgens wethouder Frans Visman (financiën) wil het college met de schoolbesturen ook afspreken dat schoolpleinen buiten de reguliere schooltijden vrij toegankelijk zijn als speelvoorziening. 'Dan hoeft de gemeente geen BTW te betalen voor de toestellen.' De schoolpleinen doen dan tevens dienst als speelplaats voor de omliggende buurt. Het voorstel geldt ook voor het schoolplein van de eerder dit jaar gesloten Drijverschool in Den Hoorn.