Inzameling bij Jumbo voor voedselbank

Bij de Jumbo in De Koog wordt vandaag (vrijdag) en zaterdag voedsel ingezameld voor de voedselbank.

De inzameling vandaag duurt tot 18.00 uur. Zaterdag is het van 12.00 tot 18.00 uur. Volgens coordinator Josje van den Berk van de stichting Broodnodig op Texel is het 'hartverwarmend en geweldig' hoeveel er is losgekomen om de voedselbank te helpen. Die luidde twee weken geleden de noodklok, omdat het niet meer lukte aan voldoende voedsel te komen.

Er kwam vervolgens hulp van onder meer Ekoplaza, de jeugdclub in De Koog, kinderen uit De Waal en diverse particulieren. Leden van de Waddenvogels zamelden voedsel in, bij de Spar in Oosterend staat een winkelwagentje waar mensen wat in kunnen doen en ook de Spar in Oudeschild helpt mee. Het koor The Messengers heeft aangekondigd binnenkort eveneens met een gift te komen,

Voor de voedselbank, die momenteel wekelijks 22 pakketten (in totaal 71 monden) samenstelt, is continuïteit belangrijk. Volgens Van den Berk heeft het pannenkoekenhuis in De Koog al laten weten wekelijks yoghurt te willen leveren. Aaf Schaatsenberg van de Waddenvogels deed eerder ook al de oproep aan clubs en verenigingen geregeld wat voor de voedselbank in te zamelen.