De ondertekening bij de notaris.
De ondertekening bij de notaris. Foto: Bouke Weber

Stichting Struûn Texel opgericht

Onder toeziend oog van notaris Marjon Hoogerheide is afgelopen vrijdag 4 oktober de stichting Struûn Texel in Hotel de Lindeboom opgericht. Struûn Texel is het gratis driedaags evenement in Den Burg in het weekend van 22, 23 en 24 november met cultuur, cabaret, verhalenvertellers, kunst en een vooruitblik naar de evenementen van volgend jaar.

Met de ondertekening door de vier bestuursleden (Richard Segers voorzitter, Marco Schipper penningmeester, Jan Boon secretaris en Maurice Diks bestuurslid) is een stichting opgericht met als doel op Texel evenementen te organiseren om de toeristische sector vooral in het laagseizoen een extra impuls te geven.

Voorzitter Richard Segers zei blij te zijn dat het initiatief voor dergelijke evenementen op Texel zo goed ontvangen worden. Inmiddels heeft de stichting een mega klus voor de boeg waarin iedere sponsor en of vrijwilliger nog van harte welkom is. Het doel om het een gratis evenement voor de bezoeker te maken is de echte uitdaging.

Bestuurslid Maurice Diks vraagt dan ook de Texelse ondernemers zich aan te sluiten bij het initiatief en hun steentje bij te dragen via sponsoring@struuntexel.nl.

'We hebben de wens de kwaliteit van de eerste editie gelijk goed neer te zetten. Mooie verlichting in de straten, prachtige tenten met verwarming en podiums en heel veel artiesten zijn reeds geboekt en gaan een prachtig programma verzorgen. Maar ook voor lokale verenigingen is nog podium ruimte.' Aanmelden kan via email artiesten@struuntexel.nl. Wie wil deelnemen aan de driedaagse markt rondom de Groeneplaats kan mailen naar bestuur@struuntexel.nl.

Na de bekendmaking een week geleden is ook het enthousiasme om "Vriend" te worden van Struûn Texel op de website gevonden. 'Voor 100 euro ben je "Vriend" en staat je tijdens het evenement een prachtige verrassing te wachten. Hiermee help je de stichting om Texel kleur te geven in een anders zo kleurloze tijd.'