Texel'94 verliest twee punten

Texel '94 kwam tegen rode-lantaarndrager Kleine Sluis uit Anna Paulowna niet verder dan een gelijkspel van 1-1. Gezien het spelbeeld - zeker in de eerste helft - had Texel'94 moeten winnen, maar goede scoringskansen werden gemist.

Het was echter niet alleen het missen van kansen dat Texel'94 parten speelde, ook personele problemen binnen het team zorgden voor onrust. Zo werd aanvoerder Ruben Duinker kort na het scoren van de gelijkmaker - in de tweede helft - na een domme overtreding met een rode kaart van het veld gestuurd. De spelers van Kleine Sluis dachten daarmee hun kans schoon te zien, maar konden toch de wedstrijd niet naar hun hand zetten. Een andere tegenvaller voor Texel'94 was het vroegtijdig geblesseerd raken van Jeroen Vlaming, die na een botsing met de keeper van Kleine Sluis het veld moest verlaten.

Verder kreeg Texel'94 al vanaf het eerste fluitsignaal scoringskansen, maar de ploeg had het vizier duidelijk niet scherp en bovendien wist de keeper van Kleine Sluis vakkundig zijn doel schoon te houden. Na een strak begin begon het na een ruim kwartier spelen aan beide zijden te rommelen. Enige opwinding ontstond in het publiek toen Sander de Haan vanaf de rechterkant het strafschopgebied van de bezoekers binnenslalomde en zijn actie doeltreffend en beheerst wist af te ronden (1-0), maar een voorzet van Lesley Koning kon in een volgende fase niet worden verzilverd. Korte tijd later presteerde een van de voorwaartsen van Texel'94 het om in een vrije positie niet in, maar naast het vijandelijke doel te schieten. Kort voor het verstrijken van de eerste helft mocht Texel'94 overigens van geluk spreken dat ook de spitsen van Kleine Sluis meesters waren in het missen van kansen. Zij wisten naar een volkomen verlaten doel van Texel'94 te schieten.

Door een verdedigingsfout in de achterhoede van Texel'94 wist een van de spitsten van Kleine Sluis omstreeks de 55ste minuut invalkeeper Dennis Schouwstra te verrassen en de gelijkmaker te scoren. Daarmee werd in het verdere verloop van de wedstrijd het spel er niet beter op en zeker nadat aanvoerder Duinker het veld had moeten verlaten, zakte het naar een bedenkelijk niveau. Ook Kleine Sluis wist kon de man-meersituatie niet in doelpunten om te zetten en de laatste tien minuten had de scheidsrechter moeite de wedstrijd in de hand te houden. Omstreeks de 85ste minuut trachtte Texel'94 de druk nog wat op te voeren, maar het bleef bij het missen van kansen. Beide teams mochten tevreden zijn dat ze bij het laatste fluitsignaal een punt hadden behaald. Texel'94, dat zondag op bezoek gaat bij De Blokkers in Blokker, staat nmet deze uitslag op de vijfde plaats.