Vliegende start zaalvoetballers

Texel'94 beleeft een prima debuut in de hoofdklasse, na vier gespeelde wedstrijden heeft de ploeg nog geen puntverlies geleden want ook vrijdag haalde het tegen Sparta'67 de volle buit binnen.

De wedstrijd in 't Zand was voorlopig de laatste in een reeks uitwedstrijden want nu staan er twee cruciale thuiswedstrijden op het programma tegen twee medekoplopers. Winst was dus vooraf geboden tegen middenmoter Sparta'67 en met een bijna complete selectie werd de overtocht gewaagd, alleen Pim de Lugt ontbrak vanwege een langdurige blessure. Texel begon geconcentreerd aan het duel en kreeg na acht minuten een vrije trap op ruim tien meter van het doel. Pieter Jan Eelman nestelde zich achter de bal en joeg deze vervolgens onhoudbaar in de bovenhoek: 0-1. Sparta was gevaarlijk met snelle uitvallen maar doelman Ali Smit keepte wederom een puike partij en pareerde de inzetten bekwaam. Vijf minuten voor de wissel vond kilometervreter Jesper Arkenbout de slim vrijgelopen Ruben Duinker die van dichtbij de score verdubbelde. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Texel wederom een vrije trap toegekend en mocht Pieter Jan Eelman nog eens aanleggen vanuit zijn favoriete positie en ook dit keer trof hij doel: 0-3. Hiermee leek het duel al in een vroegtijdig stadium beslist, ook al omdat Texel bijna geen kansen weggaf en anders nog altijd de in topvorm verkerende doelman Smit in de goal had. Sparta probeerde wat het kon maar was onmachtig tegen het Texelse collectief dat goed bleef voetballen en ook de meeste kansen kreeg. Het duurde tot de laatste minuut voordat Texel nogmaals doel trof, Lesley Koning zette met een prachtige steekpass Jesper Arkenbout vrij voor het doel en hiermee kwam de 0-4 eindstand op het scorebord en blijft Texel zich handhaven aan de kop van het klassement. De volgende tegenstander is Andijk en omdat beide ploegen nog geen punten hebben verspeeld zullen de belangen in een goede afloop groot zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 11 oktober in sporthal Ons Genoegen, aanvang 19.20 uur.

Beeldende School

Artex start woensdag 9 oktober de cursus De Beeldende School voor volwassenen die op professionele en gedegen wijze willen leren tekenen en schilderen. Een jaarcursus in drie blokken: het eerste bestaat uit 10 lessen Tekenen (en schetsen), over verhoudingen, licht, perspectief en materiaal (eigen papier te prepareren). Soms is een stilleven de inspiratiebron, een andere keer bijvoorbeeld een zelfportret. De lessen worden gegeven door kunstenaar Daan van Loenhout en starten om 19:15 uur.