De Ladies Ride een paar jaar geleden.
De Ladies Ride een paar jaar geleden. Foto: Archief Texelse Courant

Vierde 'Ladies Ride' op komst

Wielersport Texel houdt zondag 13 oktober voor de vierde maal de 'Ladies Ride'. Deze afwisselende toertocht op de mountainbike alleen voor dames is vanaf het begin in 2010 een groot succes.

Tijdens de toertocht staan sportiviteit en gezelligheid centraal. Er wordt gefietst in twee verschillende groepen (beginners en gevorderden) onder begeleiding. De toertocht is daarmee geschikt voor beginnende en gevorderde mtb'ers.

De toertocht start om 9.15 uur nabij de entree van Sportpark-Zuid in Den Burg en gaat over uitdagende paden. De totale afstand bedraagt ongeveer 50 kilometer. Onderweg zal er tweemaal gestopt worden op een leuke locatie. De organisatie hoopt dat iedere dame met een mountainbike enthousiast wordt gemaakt, zodat een grote groep meedoet aan deze laagdrempelige tocht. Tijdens de Ladies Ride wordt de groep begeleid door ervaren mountainbikers, die tips en aanwijzingen geven aan de beginnende fietssters.

Leden van de vereniging betalen €5,-, niet-leden betalen €7,50. Tijdens de stops staat voor iedereen een drankje klaar. Deelnemers moeten wel zelf eten en drinken meenemen voor onderweg. Daarnaast is een valhelm verplicht.

Wie zin heeft, kan zich aanmelden via www.wstexel.nl. Indien de Ladies Ride niet doorgaat vanwege slecht weer wordt dit vermeld op de website. Wie zelf (nog) geen mountainbike heeft, kan deze lenen bij Bets Fietsen in Oudeschild.