Pieter Plaatsman van ZDH belaagd door twee spelers van DTS.
Pieter Plaatsman van ZDH belaagd door twee spelers van DTS. Foto: Willem Sangers

ZDH na rust strijdend ten onder

Na een emotionele minuut stilte voor oud-speler Ivar van Elk, die een avond eerder op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor was overleden, begon ZDH zondag voortvarend aan de wedstrijd tegen DTS.

De 1-0 voorsprong bij rust was slechts een schamele weergave van het krachtsverschil. De Zwaluwen gaven in de tweede helft echter niet thuis en zagen de gasten uit Oudkarspel vlak voor tijd de beslissende 2-3 scoren.

Na zeven minuten kopte goalgetter Jelmer Bomas al de 1-0 binnen, nadat Remco Boogaard de bal uit een vrije trap prachtig bij de tweede paal had geplaatst. Ook in het vervolg had ZDH een overwicht. Door goed druk te zetten leek Bomas onderweg naar zijn tweede treffer, maar de keeper redde. Ook Mike de Bruijn was kansrijk. Hij omspeelde de keeper, maar kwam niet aan afronden toe. Aan de andere kant kwam DTS niet verder dan een vrije trap en een handvol corners.

Motorrit

Alle motorrijders van het eiland zijn zondag 13 oktober welkom voor de jaarlijkse rit over het eiland. Er wordt om 13.30 uur verzameld op het parkeerterrein bij garage Grisnigt aan de Bernhardlaan. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden welkom. Deelname is gratis. Voor meer informatie: Harry Bakker, tel. 314738.

Na de rust speelden de gasten met een stuk meer overtuiging, terwijl ZDH het iets te gemakkelijk opnam.

Een slippertje van aanvoerder Bart Boogaard bleef nog zonder gevolgen, maar al snel werd het 1-1, nadat verdediger Peter Zijm een dieptepass verkeerd had beoordeeld. Hij toucheerde de bal en zag deze tot zijn afgrijzen over keeper Daniƫl Bakker in het eigen doel gaan.

ZDH wist zich na deze teleurstelling enigszins te herpakken, zonder het niveau van de eerste helft te evenaren. Toch kwam de ploeg opnieuw op voorsprong, toen Jonas Leenhouts de bal bij een vrije trap van Bomas van richting veranderde. Het leek het zetje in de rug te geven om de overwinning over de streep te trekken, maar het tegendeel was het geval. Leenhouts speelde een ongelukkige hoofdrol toen hij op de rand van het strafschopgebied een overtreding beging. De scheidsrechter kende een penalty toe, die bekwaam werd benut.

In het resterende gedeelte deed ZDH er alles aan, maar het zat niet mee. De ploeg was ijverig, maar verloor te vaak de individuele duels. Vlak voor tijd leed De Bruijn balverlies in de middencirkel en counterde DTS razendsnel naar de 2-3. In de laatste minuut had een combinatie tussen Marcel Boone en Gijs de Graaf een beter lot verdiend. ZDH zakt door dit verlies naar de twaalfde plaats en heeft nog slechts twee ploegen onder zich. De Hoornders hebben nog wel een inhaalduel te spelen. Komende zondag gaan ze op bezoek bij Schagen.