Sumoworstelen in De Waldhoorn in Den Hoorn.
Sumoworstelen in De Waldhoorn in Den Hoorn. Foto: Jeroen van Hattum

Worstelende jeugd in Den Hoorn

'Het is warm in die pakken, maar het is leuk om te doen', vertelt Jens Witte als hij net een partijtje sumoworstelen achter de rug heeft.

Gehuld in dikke pakken van circa twintig kilo zwaar namen zo'n twintig jongeren in Den Hoorn het vrijdagavond tegen elkaar op in dorpshuis De Waldhoorn. Medewerkers Justin Segerink en Amber Swanink van de stichting Young 4 Ever waren daar met een paar dikke pakken neergestreken en daar maakte de aanwezige jeugd graag gebruik van.

Tom Reijnders en Thijs van Exel waren beide te spreken over het worstelen. Ook zij hadden het warm in de pakken, maar het was allemaal goed te doen. Volgens Segerink wordt met het sumoworstelen aangesloten bij de Maand van de Opvoeding. 'In de pakken kunnen de kinderen ervaren dat je minder beweeglijk bent als je te dik wordt.'

Young 4 Ever is met het sumoworstelen al in Oudeschild, Oosterend, De Waal en De Koog geweest en met name in de eerste twee dorpen was volgens Segerink veel aanloop. Young 4 Ever gaat met de pakken nog op bezoek in Den Burg en De Cocksdorp.