Onder ruime belangstelling zoekt zeehond Dorian bij De Volharding de zee op.
Onder ruime belangstelling zoekt zeehond Dorian bij De Volharding de zee op. Foto: Jeroen van Hattum

Zeehond Dorian uitgezet

De zeehond van een Olympisch kampioen windsurfen gaat niet ongemerkt de deur uit. Onder grote belangstelling keerde vrijdag een naar Dorian van Rijsselberghe vernoemde zeehond terug in de natuur.

Het dier werd in juli als huiiler bij Ecomare opgevangen en naar Van Rijsselberghe vernoemd. Toen was het dier slechts 8 tot 9 kilo zwaar. Vrijdag woog de rob 30,3 kilo en was hij blakend van gezondheid.

Samen met de familie Van Rijsselberghe en andere mensen die een zeehond hadden geadopteerd, togen medewerkers van Ecomare naar de Volharding om vier opgevangen zeehonden uit te zetten. De zeehond van Van Rijsselberghe deed er 3 minuten en 7 seconden over om van de kist bij het water te komen.

Van Rijsselberghe vond het leuk dat er een zeehond naar hem was vernoemd. Het lukte hem ook een keer te gaan kijken bij het dier toen die nog in de opvang zat.

In het kader van Dierendag werden de zeehonden en bruinvissen bij Ecomare vrijdag extra verwend met vis en speeltjes. De Olympisch kampioen hielp mee de dieren te voederen.

Theetjestocht door

nationaal park

Op zondag 13 oktober en op zondag 20 oktober houdt Nationaal Park Duinen van Texel van 13.30 tot 16.00 uur een Theetjestocht.

De tocht is speciaal bedoeld voor Texelaar om hun Nationaal Park beter te leren kennen. Met de Jan Plezier maken we een tocht door het Park waarbij we onder leiding van Mimi Eelman over kruiden en planten leren en deze gaan plukken om onze eigen thee te zetten. Tijdens het rijden verteld Dick Schermer over de natuur in het Nationaal Park. Onderweg wordt gestopt om thee te zetten van de zelfgeplukte kruiden en planten en is er een stuk gebak bereid met Texels fruit.

De tocht vertrekt vanaf de Boet van Hopman in De Koog. De kosten bedragen €10,- per persoon, vooraf reserveren is noodzakelijk. Opgave bij Ecomare, deelnemers kunnen de kaartjes aan de receptie halen en betalen. Er kunnen maximaal 34 deelnemers mee, vol is vol.