Kosten van papierloos werken wegen op tegen meer efficiëntie

Ook in de nieuwe raadsperiode zal de gemeenteraad papierloos en digitaal werken. De ervaringen die de afgelopen tijd met deze manier van werken werden opgedaan, zijn gunstig.

Sinds een jaar werkt de gemeenteraad papierloos. Vergaderstukken worden niet meer gedrukt en toegestuurd, maar zijn via internet te lezen. De gemeente maakt hiervoor gebruik van de app iBaps. Na de verkiezingen in maart zullen voor de nieuw gekozen raads- en collegeleden iPads worden aangeschaft. Herkozen raadsleden blijven hun oude apparaat gebruiken. Wie niet herkozen wordt, mag zijn iPad voor €250,- overnemen. Met de aanschaf van de nieuwe iPads, toebehoren en training is maximaal €18.800,- gemoeid. Daarnaast is €4.000,- nodig voor licenties en vervanging van iPads die defect raken. Vanaf 2014 wordt bovendien voor de raadsleden het data-abonnement voor de iPad vergoed, wat bij een gemiddeld abonnement €2.430,- per jaar kost. Raad, college en managementteam zijn positief over het werken met iBabs. College en managementteam beoordelen deze manier van werken met 8,6, raadsleden geven 7,6. De behoefte aan ondersteuning is per persoon verschillend. Door de nieuwe manier van werken wordt minder geprint, dus minder papier verbruikt. Ook betekent het besparing in uren van secretariaat en drukkerij, maar de winst bestaat vooral uit meer efficiëntie.

Open Coffee

Bij Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg wordt woensdag 9 oktober van 10.00 tot 11.00 uur een Open Coffee gehouden. Dat is een maandelijkse bijeenkomst voor ondernemers om te netwerken. Erica Keijser van Praktijk Twister Coaching vertelt hoe om te gaan met onrust, chaos en stress in het hoofd. De eerstvolgende bijeenkomst van Open Coffee na woensdag is op 13 november bij de vuurtoren. De deelnemers zijn dan te gast bij beheerder André Eelman.