Artist impression met de verbinding tussen oude en nieuwe duinen van de PH-polder.
Artist impression met de verbinding tussen oude en nieuwe duinen van de PH-polder. Foto: TESO

Omgeving veerhaven verbinding oude en nieuwe duinen PH-polder

De omgeving van veerhaven 't Horntje gaat op de schop. Het landschap wordt opgewaardeerd zodat de uitstraling van dit gebied verbetert. Hierbij werkt TESO nauw samen met de Stichting Loodsen in het Landschap en recentelijk is ook Planet Texel bij het project betrokken geraakt.

Bij het 50-jarig jubileum van de veerhaven vorig jaar besloot TESO tot opwaardering van het havengebied. Inmiddels is dit plan onderdeel van het Loodsproject geworden. Het Waddenfonds en de provincie financieren 70 procent, TESO neemt dertig procent voor z'n rekening. Binnenkort wordt een landschapsarchitect aangewezen met als doel om de vergunningen in 2014 te kunnen aanvragen. Bedoeling is onder meer oude duinen te laten terugkeren. Om de oude duinen van Neeltjesnol met de nieuwe van de PH-polder te verbinden. Ook het gebouw van de fietsenverhuur wordt meegenomen in het plan.

Vrijdagavond kregen aandeelhouders van TESO inzage zoals het er mogelijk uit gaat zien, woensdag werd het plan gepresenteerd op de avond van Planet Texel.