College verdeelt takenpakket van opgestapte wethouder Kooiman

Burgemeester en wethouders hebben de taken verdeeld van de twee weken geleden opgestapte wethouder Edo Kooiman. Alle collegeleden hebben er het komend half jaar extra werkzaamheden bij.

Wethouder Eric Hercules krijgt onder meer de ontwikkeling van de nieuwe bestemmingsplannen voor de dorpen, afvalbeleid (waaronder een nieuw grondstoffenbeleidsplan) en verkeer en vervoer erbij. Hetzelfde geldt voor de toekomst van de haven van Oudeschild.

Burgemeester Francine Giskes krijgt de vorming van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord op haar bord. Bedoeling is dat deze dienst vanaf 2014 alle milieuzaken voor Texel en andere gemeenten in de Noordkop afhandelt. De burgemeester gaat zich ook bezighouden met Waalenburg, de provinciale structuurvisie en de vraag hoe om te gaan met bed and breakfasts waar meer dan zes bedden zijn. Ze gaat zich eveneens ontfermen over een regeling voor kostenloze correctie van aantoonbare fouten in een bestemmingsplan.

De onderwerpen vergunningverlening, beheer van de openbare ruimte, het strand en groenbeleid worden bij wethouder Hennie Huisman in de portefeuille gegoten. Wethouder Frans Visman wordt verantwoordelijk voor de zogeheten ILG Gebiedscommissie Texel (overlegorgaan waarin diverse partijen hun plannen met het eiland bespreken en afstemmen), landbouw en visserij, het Europees subsidieprogramma Leader Plus en de Huisvuilcentrale in Alkmaar.

Visman krijgt ook Brakestein, kamperen en de warmte- en koudeopslag in het gemeentehuis onder zijn hoede. Giskes, Hercules, Huisman en Visman hadden van zichzelf ook al de nodige werkzaamheden in de portefeuille. Een compleet overzicht is te vinden op de website van de gemeente (www.texel.nl).