Ooms Construction bezig met het ondehoud aan het haventerrein.
Ooms Construction bezig met het ondehoud aan het haventerrein. Foto: fotostudio Fedde de Weert.

Werkzaamheden opstelterrein

Deze week werd op het opstelterrein van de veerhaven in Den Helder de toplaag Super Stabiel Asfalt aangebracht.

Het terrein was duidelijk aan onderhoud toe, het (vrach)verkeer begon last te krijgen van de conditie van het oppervlak. In opdracht van Rijkswaterstaat en in samenwerking met TESO, werd door Ooms Construction het bijzondere asfaltmengsel toegepast. Dit werd eerder gebruikt bij Euromax, de zwaarst belaste containerterminal van Europa en nu - als noviteit - op de veerhaven. Groot voordeel van het materiaal is de snelle uitvoeringstijd; na afkoelen kan het asfalt binnen een aantal uren al zwaar belast worden.

Intocht Sinterklaas

Hoewel december nog ver weg lijkt, wordt achter de schermen al druk gewerkt aan de intocht van Sinterklaas, die - als alles volgens plan verloopt - op zaterdag 16 november aankomt in de haven van Oudeschild.

De intocht wordt net al vorig jaar georganiseerd door Lotte van de Belt, Erika Waaijer en Lottie Lugtmeijer die er de nadruk op leggen dat ze niet verbonden zijn aan enige andere organisatie en alleen overleg hebben met de stichting Sint en Piet. Het idee is om Sinterklaas onder muzikale begeleiding op de haven te laten verwelkomen door burgemeester Giskes, waarna een rondgang door Den Burg wordt gehouden. De ontvangst eindigt op de Groeneplaats, met een 'intiem kinderfeestje'. De muziek op de haven wordt verzorgd door De Klapband, die voor de gelegenheid bij elkaar komt, de muziek op de Groeneplaats wordt verzorgd door TAPE. Om de intocht financieel mogelijk te maken, is de organisatie op zoek naar sponsors. Daarvoor zijn inmiddels bedrijven en scholen benaderd, maar iedereen heeft de mogelijkheid de intocht financieel te ondersteunen. Sponsors kunnen een bedrag overmaken op banknr. NL29 RABO 0145051781 ten name van Dorpscommissie Den Burg, onder vermelding van 'sponsoring intocht Sinterklaas 2013 Texel'. Voor meer informatie: Erika Waaijer (tel. 310414), Lottie Lugtmeijer (tel. 06-13134183) of Lotte van de Belt (tel. 06-24557696).