Bezoekers van Sail

gaven 23 miljoen uit

Bezoekers van Sail Den Helder hebben met elkaar ruim 23 miljoen euro uitgegeven. Dat blijkt uit enquêtes die tijdens het evenement werden gehouden.

Naast de waardering door de bezoekers werd tijdens Sail, dat van 20 tot en met 23 juni werd gehouden, gemeten waar de bezoekers vandaan kwamen en waar ze eventueel overnachtten. Meer dan de helft van de mensen die Sail bezochten, waren jonger dan 50 jaar en het grootste deel (65,7 procent) was afkomstig uit Noord-Holland. De uitgaven spitsten zich toe op merchandise, eten en drinken en logies, met elkaar een bedrag van €23.588.400. Hieruit blijkt het economisch belang van het evenement voor Den Helder, de Kop van Noord-Holland, Texel, Hollands Kroon en Schagen. De resultaten van de bestedingen zijn van groot belang bij de voorbereidingen van een eventuele volgende Sail Den Helder. Ook publicitair scoorde het evenement goed. Aan free publicity in gedrukte media werd een totale waarde van ruim €2 miljoen gegenereerd. Voor de toekomst zal nog meer ingezet moeten worden op landelijke publiciteit, wat met name afhankelijk is van de beschikbare middelen. De algehele financiële afronding zal eind dit jaar plaats vinden.

Laatste bijeenkomst

Oosterend Present

In dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend wordt zaterdag 19 oktober de laatste bijeenkomst gehouden in het kader van Oosterend Present 2013.

Op deze avond wordt teruggekeken op het feest, dat in juli plaatsvond. Ook zal het bestuur van de stichting de cijfers van het feest presenteren en overdragen aan de dorpscommissie. Het bestuur wil graag een film samenstellen uit het materiaal dat mensen tijdens de voorbereidingen en het feest gemaakt hebben. Mensen die hiervoor materiaal beschikbaar willen stellen, kunnen die meenemen op flashdrive, telefoon of USB-stick, of sturen naar oosterendpresent@gmail.com.

Collecte

Voor de jaarlijkse collecte, die van 18 tot 23 november wordt gehouden, is het MS Fonds op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan via www.nationaalmsfonds.nl of 010-5919839.